Allmänna villkor / Allmänna villkor för användning av Xtra Fritids hemsida

Allmänna villkor
Uppdaterad: 2020-03-01

Dessa villkor är tillämpliga på alla avtal som ingåtts på distans mellan dig som kund och Xtra Fritid som säljare. Xtra Fritid är ett varumärke som ägs och marknadsförs av:

Cmobile AB
Ede 91
829 53 Bergsjö
Sverige

Organisationsnummer: 556983-2024
Momsnummer: SE556983202401
Företaget innehar F-skattesedel

I de allmänna villkoren hänvisas till servicesidorna på vår hemsida. När du som konsument handlar via internet gäller:

Konsumentköplagen
Lagen om Distans- och Hemförsäljningsavtal
Lagen om e-handel
Avtal kan endast ingås på svenska. Efter du har gjort din beställning skickas en bekräftelse till den e-mailadress som du har uppgett med dina kunduppgifter. Informationen rörande en produkt marknadsförd av Xtra Fritid avser beskriva varans huvudsakliga egenskaper. Mindre fel och avvikelser kan förekomma i information och specifikation beträffande varan utan ansvar för Xtra Fritid. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej garanteras att återge varans exakta utseende. Vid eventuella fel i angivande av en produkts lagerstatus förbehåller sig Xtra Fritid att korrigera detta i efterhand. Om du inte accepterar korrigeringen har du alltid rätt att avboka din beställning hos Xtra Fritid.

Innehåll
Artikel   1 – Beställning
Artikel   2 – Priser
Artikel   3 – Produkter
Artikel   4 – Betalningsalternativ
Artikel   5 – Leverans / Frakt
Artikel   6 – Ångerrätt
Artikel   7 – Reklamation
Artikel   8 – Klagomålsförfarande
Artikel   9 – Överföring av Risker för Varan
Artikel 10 – Integritetspolicy
Artikel 11 – Specialerbjudanden
Artikel 12 – Rabattkoder
Artikel 13 – Immaterialrätt
Artikel 14 – Lag – Språk
Artikel 15 – Tvister
Artikel 16 – Force Majeure
Artikel 17 – Kundtjänst

Artikel 1 – Beställning
Beställning av produkter sker endast via www.xtrafritid.se. När du väljer att genomföra en beställning, accepterar du de allmänna villkoren.
Beställningar som görs av personer under 18 år måste ha målsmans godkännade för beställning enligt gällande regler för kontantköp.
Om du har gjort en beställning och därefter mottagit en bekräftelse av beställningen till din e-mailadress, betyder det inte per automatik att vi accepterat din beställning. Alla produkter du beställer via xtrafritid.se förblir Xtra Fritids egendom tills vi har fått in din betalning av hela summan för de beställda produkterna.
För mer information om beställningen vill vi hänvisa dig till servicesidorna under Köpvillkor, längst ner på xtrafritid.se.

Artikel 2 – Priser
Alla priser på denna hemsida är i svenska kronor inklusive 25 procents moms. En fast kostnad för frakt tillkommer med 69 kr per order, oberoende av storlek, vikt eller antal varor i beställningen.
Xtra Fritid kan komma att ändra sina priser till det aktuella marknadsvärdet. Enligt Konsumentköplagen regleras inte den fria prissättningen av någon lag. Du som kund har alltid rätt att avboka din order innan du ingåt ett avtal med oss (betalt varan). Om prisändringen sker efter du betalt varan och ingått avtalet, kan vi inte justera avtalet till det nya priset. Du har dock 14 dagars ångerrätt och kan då returnera varan för en återbetalning.
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Artikel 3 – Produkter
Alla våra produkter är CE-märkta och lätta att installera och använda. De är tillverkade för användning i Sverige, med monteringsanvisningar på engelska. Har ni frågor angående våra produkter är ni alltid välkomna att kontakta vår kundtjänst via support@xtrafritid.se.
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel i produktinformationen.

Artikel 4 – Betalningsalternativ
Vi erbjuder olika alternativ för betalning av din beställning:

Kort (Visa och MasterCard)
Swish (inom kort)
Paypal
Vi har SSL security för ökat integritetsskydd.
Produkterna du har beställt från Xtra Fritid skickas så fort som möjligt efter det att vi mottagit din kompletta betalning för samtliga produkter i beställningen.

För mer information om betalningsalternativen vill vi hänvisa dig till servicesidan: Betalning

Artikel 5 – Leverans / Frakt
Leverans sker normalt inom 4-7 arbetsdagar efter beställning om produkterna finns i lager. Längre leveranstid kan förekomma för vissa produkter vilket kommer att anges på produktsidan. Varorna transporteras till den adress du har angett som leveransadress i dina kunduppgifter. Detta under förutsättning att du bor utmed farbar väg.
Vi reserverar oss för eventuella leveransförseningar orskakade av komplikationer hos de fraktbolag vi samarbetar med för leveranser. Våra angivna leveranstider är beroende av att dessa fraktbolag håller sina leveranstider.
Leverans sker endast till adresser inom Sverige.

För mer information om leveransen vill vi hänvisa dig till servicesidan: Leverans
Vi informerar härmed våra kunder om att vi främst samarbetar med fraktbolagen DPD, UPS samt Posten som leverantörer. I dagsläget levereras paketet till den angivna leveransadressen en (1) gång och om kunden då inte är tillgänglig för att mottaga paketet kan paketet hämtas av kunden på närmsta serviceställe mot uppvisande av giltig legitimation.

Artikel 6 – Ångerrätt
Enligt Lagen om Distans- och Hemförsäljningsavtal har du 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller för alla våra produkter som erbjuds på Xtrafritid.se och räknas från den dag då du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Ångerrätten utövas genom att du som kund skickar ett e-mail till följande e-postadress: support@xtrafritid.se i vilket du som kund meddelar Xtra Fritid att du ångrar köpet och vill utnyttja ångerrätten.

Vill du utnyttja ångerrätten, måste varan skickas tillbaka till vårt lager*. Du har rätt att öppna förpackningen för att kontrollera om varan är felfri. Sedan måste varan skickas tillbaka i väsentligen oförändrat skick, i originalförpackning. Du returnerar din order genom att kontakta Xtra Fritid som arrangerar en retur med vår leveranspartner. Läs mer om returer under servicesidan Returpolicy, längst ner på xtrafritid.se eller kontakta vår kundtjänst.

Om du ångrar eller inte är nöjd med ditt köp, var vänlig kontakta vår kundtjänst.

* OBS! Skicka aldrig tillbaka något innan du har haft kontakt med vår kundtjänst.

När vi har fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi, inom 30 dagar, tillbaka det belopp du betalat samt eventuella avgifter vid utnyttjande av ångerrätten (så som fraktkostnader), när hela ordern är returnerad.
För mer information om din ångerrätt hänvisar vi dig till servicesidan Returpolicy, längst ner på xtrafritid.se.

Artikel 7 – Reklamation
Vi säljer alla våra produkter med två (2) års garanti. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, d.v.s. fel som fanns redan vid mottagandet. Om du upptäcker något fel vid leverans, vänligen kontakta snarast vår kundtjänst.

Enligt Konsumentköplagen skall en felaktig vara reklameras inom två månader från det att köparen märkt felet. Vill du utöva denna reklamationsrätt, var snäll att kontakta vår kundtjänst, så att vi kan hjälpa dig vidare.

Vid fel på vara, behöver vi först se bildbevis för att kunna hjälpa dig som kund på bästa sätt samt för vår egen försäkring. För mer information, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Artikel 8 – Reklamation
Entreprenören har ett klagomålsförfarande varav kunderna har blivit tillräckligt informerade och behandlar klagomålen i enlighet med detta klagomålsförfarande.
Klagomål gällande avtalets genomförande måste beskrivas med fullständig tydlighet, inom rimlig tid efter att kunden har observerat felet.
Klagomål som lämnats in till entreprenören kommer att besvaras inom 14 dagar efter mottagandet. Om ett klagomål uppenbarligen behöver en längre behandlingstid kommer entreprenören att svara inom 14 dagar med ett kvitto på mottagande och en uppgift om när kunden kan förvänta sig ett mer detaljerat svar.
Kunden bör tillåta entreprenören minst 4 veckor att lösa klagomålet i samråd. Efter denna period inleds en tvist som är berättigad till tvistlösning.
Är du missnöjd med hanteringen av ditt klagomål? Du kan presentera ditt klagomål till tvistkommissionen via den Europeiska ODR-plattformen. (http://ec.europa.eu/consumers/odr)

Artikel 9 – Överföring av Risker för Varan
Risken för varan överförs till köparen när varan kommit i köparens besittning.
Om du som kund bär risken för varan är du skyldig att betala varan även om den har förstörts, kommit bort, försämrats eller minskat genom händelse som inte beror på säljaren.
När du ångrar ditt köp och väljer att skicka tillbaka varan, då bär du risken för varan tills dess den lämnats tillbaka till säljaren Xtra Fritid.

Artikel 10 – Integritetspolicy
Personuppgifter som kunden lämnar på xtrafritid.se är nödvändiga för att Xtra Fritid ska kunna behandla beställningen, för leverans av produkter och för att förbereda fakturor.
Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister.
Vi accepterar att skydda våra kunders integritet och sekretessen för deras personuppgifter.
Kunden har, i enlighet med nationella och europeiska regler i kraft av en permanent åtkomst, ändring, rättelse och invändningar med avseende på upplysningar om det.
Kunden kan utöva denna rätt genom att skicka ett mail till vår kundtjänst på följande e-postadress: (support@xtrafritid.se).
De uppgifter som inhämtats av säljaren tillåter säljaren att förbättra och anpassa de tjänster som erbjuds till kunderna och den information som skickas till dem.
För mer information om vår integritetspolicy vill vi hänvisa dig till servicesidan Sekretess- och cookiepolicy, längst ner på sidan www.xtrafritid.se

Artikel 11 – Specialerbjudanden
Erbjudanden som presenteras i nätbutiken är i princip giltiga så länge de är synliga på hemsidan.
Säljaren erbjuder regelbundet specialerbjudanden på sin hemsida. Dessa kampanjer beror i allmänhet på inköp av varor i stora mängder.
Säljaren kan säga upp dessa erbjudanden när som helst.

Artikel 12 – Rabattkoder
Varje kupongkod är giltig en gång per kund (om ingen annan information angetts).
För att kunna använda kupongen måste ditt köp uppfylla följande krav (från nyhetsbrev, annonsörer, med mera): minimiordervärde, utvalda produkter, antal produkter, utgångsdatum, etc. Om koden inte fungerar rekommenderar vi er att kontakta kundtjänst: support@xtrafritid.se
Säkerställ att kupongkoden är aktiv innan ni slutför beställningen. Validering av beställningen och dess betalning innebär att du som kund är överens med det visade priset och att du inte kan ansöka om återbetalning av oanvänd rabattkod efter betalning.
Ingen återbetalning kommer ges om du väljer att validera din order medan rabatten inte har behandlats korrekt.
Kupongkoder kan inte kombineras med andra kupongkoder.
Villkoren för användning, giltighet och värde av rabattkoder kan ändras utan förvarning.

Artikel 13 – Immaterialrätt
Innehållet på webbplatsen www.xtrafritid.se tillhör säljaren, det är skyddat av svenk lagstiftning om immateriella rättigheter.
Reproduktion av detta innehåll – hel eller delvis – är strängt förbjuden och kan bryta mot lagar om upphovsrätt.
Kunden och andra besökare på xtrafritid.se godkänner att inte använda sig av eller reproducera någon av dessa ritningar, modeller och prototyper och så vidare, utan uttryckligt skriftligt tillstånd från säljaren.

Artikel 14 – Lag – Språk
Uttrycklig överenskommelse mellan parterna styrs av dessa allmänna villkor och svensk lag.
Villkoren är skrivna på svenska. Om de blir översatta till ett annat eller flera andra språk, är endast den svenska texten avgörande i händelse av tvist.

Artikel 15 – Tvister
I händelse av tvist mellan säljare och kund, förbinder parterna sig särskilt till att försöka nå en uppgörelse i godo innan domstolsförfarande. Xtra Fritid förbinder sig att följa Allmänna Reklamationsnämndens utslag. Tillämpligt forum vid domstolsprövning är Uppsala tingsrätt.

Artikel 16 – Force Majeure
xtrafritid.se och CMobile AB är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal om underlåtenheten har sin grund i hinder som xtrafritid.se inte kan övervinna eller om fullgörelsen skulle förutsätta uppoffringar som inte är rimliga med hänsyn till köparens intresse av att säljaren fullgör köpet. Såsom hinder enligt ovan kan nämnas naturkatastrof, medförande transporthinder, elavbrott som leder til produktionsstopp, eldsvåda eller explosion, strejk, blockad, krig, sabotage eller myndighetsåtgärd såsom t ex försäljningsförbud, transport- eller importförbud.

Artikel 17 – Kundtjänst
I händelse av fel eller frågor kan vår kundtjänsten kontaktas:

E-mail: support@xtrafritid.se

Allmänna villkor för användning av Xtra Fritids hemsida
Version: 2022-04-05

Innehållsförteckning
Artikel 1 – Definitioner
Artikel 2 – Tillämplighet
Artikel 3 – Kundkonto
Artikel 4 – Allmänna villkor vid användning av hemsidan
Artikel 5 – Beställningar
Artikel 6 – Recensioner
Artikel 7 – Stänga konto och hemsidans funktioner
Artikel 8 – Personuppgifter och integritet
Artikel 9 – Immaterialrätt
Artikel 10 – Skyldigheter
Artikel 11 – Övrigt

Artikel 1 – Definitioner
Konto: Det konto som användaren måste skapa för att kunna lägga beställningar, delta i auktioner och lägga recensioner.
Användare: Besökare på hemsidan.
Allmänna villkor vid användning: Villkor och bestämmelser vid användning av Xtra Fritid-hemsidor.
Recension: Ett omdömme som kan läggas av de som använder Xtra Fritid, hemsidan.
XtraFritid.se: varumärke som ägs och marknadsförs av CMobile AB, Ede 91,829 53 Bergsjö
Hemsida: Hemsidan som finns under URL xtrafritid.se, eller tillämpningar tillägnade av Xtra Fritid.

Artikel 2 – Tillämplighet
Dessa allmänna villkor gäller vid allt bruk av hemsidan, samt vid användning av kontot.
Xtra Fritid förbehåller sig rätten att emellanåt ändra de allmänna villkoren. De ändrade villkoren börjar gälla så snart de publicerats på hemsidan. Av denna anledning är det rekommenderat att regelbundet återbesöka de allmänna villkoren.
Artikel 3 – Kundkonto
För att kunna lägga beställningar och lämna recensioner, är det nödvändigt att skapa ett konto. Användaren kan skapa ett konto genom att fylla i den obligatoriska informationen i online-formuläret på hemsidan. Detta formulär finns att hitta under rubriken ”Ny användare?”.
För att kunna skapa ett konto behöver användaren:
a. vara minst 18 år vid det tilllfälle då kontot begärs;
b. ha en giltig e-postadress.
Efter det att ett konto har skapats, kommer användaren få en bekfräftelse skickad till den e-postadress som angavs i förmuläret. När kontot väl har aktiverats, kan användaren logga in med angiven e-postadress och det självvalda lösenordet.
En e-postadress kan endast användas en gång för skapande av ett konto. Ett konto är personligt, ej överlåtbart, och länkat till användaren som ursprungligen skapat kontot.
Användaren måste försäkra att all information som är angiven gällande kontot och vidare kommunikation med Xtra Fritid, är korrekt, fullständig, och aktuell. Alla ändringar i personuppgifterna kan göras av användaren själv genom att logga in på kontot och hantera ändringar.
Användaren måste hålla lösenordet konfidentiellt, och vidta rimliga åtgärder för att förhindra obehöriga från att få kunskap om, och användning av, lösenord och/eller konto.
Användaren är skyldig att omedelbart meddela Xtra Fritid i händelse av förlust, stöld, eller (misstänkt) missbruk, samt vid obehörig användning av lösenord och/eller konto av en tredje part. Innan en anmälan tagits emot av Xtra Fritid, är användaren själv ansvarig för eventuella förluster eller skador till följd av missbruk av lösenord och/eller konto.
Om Xtra Fritid får kännedom om, eller har anledning att misstänka obehörigt intrång från en tredje part i ett konto, förbehåller sig Xtra Fritid rätten att omedelbart spärra kontot i fråga, och återställa eventuella skador som skett till följd av detta från användaren, utan att Xtra Fritid hålls ansvariga för skador som drabbas användaren.

Artikel 4 – Användning av hemsida
Användaren försäkrar att information och uppgifter som tillhandahålls av denne är korrekt, fullständig och tillförlitlig. Xtra Fritid förbehåller sig rätten att kontrollera dess korrekthet, samt att avlägsna felaktig eller ej verifierbar information eller uppgifter.
Användaren är ej tillåten att:
• störa driften av hemsidan eller använda programvara som kan störa driften av hemsidan;
• initiera processer eller låta dem fortsätta, där denna kan rimligen misstänka att detta begränsar andra internetanvändare, eller negativt påverkar användningen av hemsidan;
• utge sig för att vara en annan användare.
Användaren är ej tillåten att kopiera eller tillgängliggöra (via djuplänkning eller på annat sätt) hemsidan eller annan del av den, utan att först få ett skriftligt tillstånd av Xtra Fritid.
Artikel 5 – Beställningar
Xtra Fritids allmänna villkor och returpolicy gäller alla beställningar från Xtra Fritid som är lagda på hemsidan. Användaren godkänner villkoren samt returpolicy vid beställning / skapandet av ett konto.

Artikel 6 – Recensioner
Efter ett köp via hemsidan kan användaren bli ombedd, av eller på uppdrag från Xtra Fritid, att recensera Xtra Fritid och/eller hemsidan. Xtra Fritid förbehåller rätten att eventuellt lägga ut omdömen på hemsidan, eller publicera det på annat sätt. Detta inkluderar namn, bostadsort och datum, såsom användaren skrivit den.
Om recensioner samlas upp av en tredjepart på uppdrag från Xtra Fritid, är de allmänna villkoren och/eller villkoren för användning tillämpliga på dessa recensioner.
Xtra Fritid förbehåller sig rätten att inte publicera en recension eller avlägsna den från hemsidan, om recensionen i fråga:
• strider mot lagar eller förordningar;
• strider mot allmän ordning eller anständighet;
• endast recenserar en produkt;
• innehåller personlig information om en tredje part;
• innehåller en webbadress eller reklam;
• är missvisande.

Artikel 7 – Stänga konto och hemsidans funktioner
Xtra Fritid förbehåller sig rätten att neka en användare att stänga sitt konto vid anledningar som:
• otillåten användning eller missbruk av hemsidan och/eller kontot;
• misslyckande att följa de allmänna villkoren, villkoren för användning, samt auktionsvillkoren;
• misslyckande att följa avtal mellan användaren och Xtra Fritid.
Xtra Fritid har även rätt att begränsa, förneka eller upphäva vissa användningar, eller tillfälligt blockera ett konto. Se artikel 8.1.
Xtra Fritid förbehåller sig rätten att när som helst kunna upphäva eller ändra vissa funktioner.

Artikel 8 – Personuppgifter och integritet
De personuppgifter som tillhandahålls Xtra Fritid från användaren, såsom namn, adress, telefonnummer och e-postadress, behandlas av Xtra Fritid och placeras i filer som tillhör Xtra Fritid. Denna information används av Xtra Fritid för att hantera konton, behandla beställningar, leverans och fakturering.
Användaren har alltid tillgång till sitt konto, och kan ändra eller utöka personuppgifter genom att logga in på dennes konto.
Xtra Fritid kommer i princip aldrig lämna ut personuppgifter till en tredje part, om detta inte krävs för att verkställa ett avtal med användaren. Kontakten mellan säljare och användare hanteras genom ett Xtra Fritid e-postprogram.
Hemsidorna använder cookies. Cookies används för att till exempelvis komma ihåg inloggningsuppgifter. Även tredjepartscookies är utplacerade på hemsidan.
Användaren kan ställa in sin webbläsare för att neka mottagandet av cookies under besöket på hemsidan. En följd av detta kan emellertid eventuellt göra att användaren ej kan bruka hemsidan och alla dess funktioner till fulla, eller att användaren möjligen bli nekad tillträde till vissa delar av hemsidan, samt på kontot.
Xtra Fritid förbehåller sig rätten att lagra data om en besökares beteende på hemsidan (IP-adress bl.a.) om misstankar uppstår om missbruk och/eller obehörig användning av hemsidan.
För mer information angående användningen av personuppgifter eller för mer information om cookies, vänligen hänvisa till Xtra Fritids sekretesspolicy, som finns att hitta på hemsidan.

Artikel 9 – Immaterialrätt
Om inget annat anges är alla rättigheter, upphovsrätten, och andra imateriella rättigheter på hemsidan reserverad av Xtra Fritid, då den inte är reserverad av tredje part / licenshavare som gjort informationen tillgänglig.
Användaren får konsultera (uppgifter angivna) på hemsidan, och göra kopior för personligt bruk, exempelvis genom att skriva ut eller spara den. All annan användning, exempelvis återgivning (av delar) på en utomstående hemsida, eller skapandet av hyperlänkar, djuplänkar eller anslutningar till (delar av) hemsidan är ej tillåtet utan ett skriftligt tillstånd från Xtra Fritid.
Hemsidan kan innehålla länkar till utomstående internetsidor. Xtra Fritid kan ej hållas ansvarig för användandet eller innehållet av dessa hemsidor.

Artikel 10 – Skyldigheter
Användaren medger att köpeavtalet endast är mellan användaren och Xtra Fritid.
Skulle Xtra Fritid vara ansvarig för eventuella skador som uppstår, är detta begränsat till inköpspriset som fakturerats.
Xtra Fritids ansvar sträcker sig endast, och är begränsat till, det belopp som Xtra Fritids ansvarsförsäkring kompenserar.
Artikel 11 – Övrigt
Om en eller flera av bestämmelserna i dessa villkor för användning skulle sluta gälla, eller ej längre vara bindande, så fortsätter de kvarvarande bestämmelserna att gälla till fullo. I detta fall kommer Xtra Fritid att ersätta bestämmelsen i fråga med en ny bestämmelse. Den nya bestämmelsen fastställs av Xtra Fritid, och kommer likna den föregående så mycket som möjligt.
Från användning av hemsidan till användning av konto och dessa allmänna villkor, är Svensk lag tillämpad.