Betalning

På Xtra Fritids webbsida kan man välja mellan flera olika betalningsmetoder:

  • Kreditkort (Visa, Mastercard eller Amex) via Stripe
  • Swish

Bland miljontals andra företag som använder Stripe idag finns bland annat Cancerfonden, Unicef, Adidas och Facebook.

Stripe kräver ingen registrering utan du betalar direkt med ditt betalkort utan krångel.

Alla parter som är involverade i hantering, överföring eller lagring av kreditkortsuppgifter måste uppfylla en viss industristandard för säkerhet – PCI DSS. Stripe har granskats av en PCI-certifierad revisor och är certifierad till PCI Service Provider Level 1, det högsta möjliga certifikatet. Om någon skulle komma åt data på Xtrafritids servrar skulle de inte få ut mer än ett token av siffror och bokstäver som representerar kortet på Stripes servrar.

Om du är detaljerad intresserad av Stripes säkerhet finner du det här: https://stripe.com/docs/security/stripe

Om du vill läsa om hur starkt betalkortets uppgifter krypteras genom servrarna finner du det här: https://stripe.com/docs/security/stripe#encryption‍

Ingen del av själva korttransaktionen sker på vår sida. Då när själva betalningen ska ske transporteras du direkt till Stripes Checkout via krypterat SSL protokoll. Ingen information kring kreditkort eller liknande går igenom Xtrafritid.se. För mer info om säkerhet, teknik och procedurer kring kortbetalning så rekommenderar vi att du kontaktar Stripe direkt.

‍OBS! Xtrafritid har alltså inte tillgång till kontokortsuppgifterna och kommer inte att kunna förse er med information från kontokortet. Stripe skapar en ”token” som representerar kontokortsinformationen och ger er inte tillgång till kortets information i klartext.